Eelloo wil kanteling van Human Resources naar Resource for Humans

Eelloo wil kanteling van Human Resources naar Resource for Humans
  • 12 oktober 2017
  • Redactie

Eelloo, specialist op het gebied van HR en assessment, publiceert vandaag een manifest waarmee organisaties, overheden, ondernemers, HR-afdelingen en iedereen op de arbeidsmarkt worden opgeroepen om mensen centraal te stellen en werk te zien als resource voor ieder mens, in plaats van andersom.

Het bedrijf presenteert het manifest dan ook onder de noemer ‘Van HR naar RH’, een beweging van Human Resources naar werk als Resource for Humans. Aanleiding is de veranderende arbeidsmarkt, stelt eelloo. ‘Mede door technologische ontwikkelingen, maar ook door de veranderende betekenis van werk voor werknemers. Mensen willen en kunnen op andere manieren samenwerken en de huidige manier van organiseren levert steeds meer spanning op hiermee.’

Betrokkenheid
Uit diverse onderzoeken zou blijken dat de behoefte vanuit mensen en de betekenis van werk is veranderd. Zo zou 87% van de werknemers zich niet betrokken voelen bij hun werk en geeft de helft aan ‘er niet toe te doen’ op de werkvloer. Organisaties willen agile worden en een maximale betrokkenheid van hun medewerkers. Dat lukt te weinig en het tempo is te laag, meent eelloo, sinds vorig jaar de nieuwe naam van Meurs HRM.

‘Organisaties moeten hun rol als werkgever veel serieuzer nemen’, zegt directeur Matthijs Verburg. ‘Werk is een belangrijk onderdeel van het leven en hun persoonlijke verhaal. Wanneer je mensen echt centraal stelt in je organisatie, presteer je als organisatie beter. Dat is aangetoond in gezaghebbend onderzoek.’

Future-proof
Verburg voegt toe: ‘Ook is van belang dat een eenzijdige focus op rendement, mensen tekort doet maar ook de rol van de organisatie naar alle stakeholders. Het is tijd om het roer radicaal om te gooien. Mensen centraal te stellen. En werk te zien als resource voor ieder mens. Pas dan kan de arbeidsmarkt kantelen. Naar een future-proof arbeidsmarkt.’ Eelloo wil met betrokken partijen een convenant opstellen om aan de slag te gaan richting RH.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link