Toekomstmuziek in banen?

Toekomstmuziek in banen?
  • 27 november 2017
  • Redactie

Twaalf procent van de banen in de Verenigde Staten wordt in de komende 10-15 jaar volledig geautomatiseerd, voorspelt business consultancybedrijf Cognizant in haar boek ‘What to do when machines do everything’. Als een direct gevolg van nieuwe technologieën worden tegelijkertijd ook 21 miljoen nieuwe banen gecreëerd. Hierbij een (hypothetisch) voorproefje daarvan.

Data Detective
Deze dataprofessionals analyseren data van IoT-devices als Amazon Alexa en Nest om organisaties te voorzien van op data gebaseerde inzichten, om uiteindelijk gebruikers beter van dienst te kunnen zijn.

Augmented Reality Journey Builder
De ‘pioniers van de experience economie’ worden ze ook wel genoemd. Een Augmented Reality Journey Builder gaat next-gen entertainment-ervaringen creëren (schrijven, ontwerpen, bouwen).

Virtual Store Sherpa
In de toekomst zullen retailers uitsluitend online opereren. Dus als een consument bijvoorbeeld een bang wilt kopen, dan hoeft hij enkel een videoconnectie op te zetten met een ‘virtual sherpa’. Deze assisteert de klant een passend product te vinden in het enorme aanbod.

Artificial Intelligence Business Development Manager
Eén ding dat AI nog altijd niet kan doen, aldus Cognizant, is zichzelf verkopen. ‘En dat zal voorlopig ook zo blijven.’ De persoon die deze functie invult zal dus jouw salespersoon zijn voor AI computerservices.

Chief Trust Officer
Organisaties hebben straks geen andere optie dan extreem transparant te zijn. Het is aan de Chief Trust Officer om eventuele verdenkingen weg te nemen en bewijs te leveren aan investeerders dat er zeer integer met hun geld wordt omgegaan.

Klik hier voor andere toekomstige banen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link