Nieuwe ceo MediaMarkt NL: Focus op service

Nieuwe ceo MediaMarkt NL: Focus op service
  • 06 december 2017
  • Redactie

Arnold Sporrel (36) is per deze maand de nieuwe ceo en chief operations officer sales van MediaMarkt Nederland. Service en klanttevredenheid zijn voor hem essentiële speerpunten.

De nieuwbakken beleidsbepaler werkt al zeventien jaar voor de elektronicaretailer en was hiervoor COO van MediaMarkt Spanje. Hij neemt het stokje over van Gordon Scholz die met pensioen gaat. ‘Eerder dit jaar zijn wij benoemd tot retailer die het meest is voorbereid op de toekomst (Retail Ranking 2017). Voor deze toekomst hebben we ambitieuze doelen gesteld. De focus komt de komende jaren nog meer te liggen op service en klanttevredenheid. Daarnaast zet MediaMarkt in op een sterke groei van online’, aldus Sporrel, die aansluitend aangeeft grootse plannen te hebben. ‘MediaMarkt Nederland bestaat nu 18 jaar en we zijn nog altijd volop in ontwikkeling. Sterker nog, we zijn pas net begonnen. Zoals iedere 18-jarige barsten we van de plannen en ideeën. We hebben een overvolle agenda voor wat we de komende jaren in Nederland allemaal gaan doen.’ Eind april dit jaar opende de elektronicaketen al een compleet heringerichte winkel in Eindhoven, waar de inzet op een grotere klantbeleving een hoofdrol speelt.

De Nederlandse board zal verder bestaan uit Patrick van der Linden (COO Purchase) en CFO Michael Söhlke (per 1 april 2018). Het managementteam wordt komend jaar uitgebreid met een Chief eCommerce Officer en een Chief Services & Solutions Officer.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link