Thuiswinkel.org voorziet uitstel ePrivacy Verordening

Thuiswinkel.org voorziet uitstel ePrivacy Verordening
  • 12 december 2017
  • Redactie

De ePrivacy Verordening, een herziening van de huidige richtlijn die al uit 2009 stamt en een aanvulling vormt op de AVG die eind mei in werking treedt, laat naar alle waarschijnlijkheid langer op zich wachten. Dat meldt Thuiswinkel.org.

De belangenvereniging voor webwinkels concludeert bovenstaande uit een gelekt voortgangsverslag uit Estland, de EU-lidstaat die momenteel de scepter zwaait over regulering rondom online privacy van consumenten. De ePrivacy Verordening, die op dit moment ontwikkeld wordt in Brussel, brengt veel haken en ogen met zich mee: de wet moet de vele vernieuwingen die in de tussentijd in elektronische communicatie zijn doorgevoerd, dekken. De aparte richtlijn is specifiek ontworpen om de fundamentele rechten en vrijheden van consumenten op het gebied van online privacy te waarborgen.

Volgens Thuiswinkel.org bevat de ePrivacy Verordening 'essentiële bepalingen voor online zaken', waaronder regels met betrekking tot cookies, direct marketing en metadata. De wet trekt juridische verschillen met betrekking tot het omgaan met privacy op handelsgebied recht tussen Europese lidstaten en levert volgens de belangenkoepel daardoor voordeel op voor de e-commerce sector. In oktober keurde een commissie van het Europarlement een conceptvoorstel ervoor goed, bericht Twinkle, zustertitel van CustomerFirst.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link