ABN Amro geeft Payconiq-stokje door aan ING en Rabobank

ABN Amro geeft Payconiq-stokje door aan ING en Rabobank
  • 23 januari 2018
  • Redactie

ABN Amro stopt met de ontwikkeling van mobiele betaaldienst Payconiq. Tegelijkertijd bieden ING en Rabobank vanaf vandaag 20.000 klanten de mogelijkheid de app te gebruiken.

Rabobank en ING uitten vandaag te willen experimenteren met de app van Payconiq. Klanten hebben de mogelijkheid om de app te proberen, als kick-off voor de officiële landelijke start die later dit jaar is gepland. Android-gebruikers kunnen de app nu al gebruiken; in februari is de app ook beschikbaar in de Apple App Store.

Payconiq vs Tikkie
Met de app kan de klant gebruik maken van meerdere betaalmanieren: online in webshops, onderweg in winkels en onderling tussen gebruikers. Er is een directe koppeling met de betaalrekening van de klant van de deelnemende banken. De werking van Payconiq komt overeen met die van Tikkie, de app waar klanten onderling betaalverzoeken mee kunnen sturen. ABN Amro zegt uiteindelijk toch meer kansen in Tikkie te zien en wil de functionaliteit van deze app uitbreiden.

Focus op winkeliers
De Belgische app Payconiq heeft in Luxemborg en Duitsland al langer voeten aan de grond. Anders dan Tikkie ligt de focus van Payconiq meer op winkeliers dan op consumenten. Het bedrijf zegt de kosten voor ondernemers laag te houden en noemt het gebruiksgemak van de app een groot voordeel. 

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link