ACM zoekt nieuwe bestuursvoorzitter

ACM zoekt nieuwe bestuursvoorzitter
  • 11 januari 2018
  • Redactie

Chris Fonteijn kondigt aan dat hij weggaat bij de Autoriteit Consument & Markt per 1 mei 2018. ‘Deze beslissing gaat me enorm aan het hart’, sprak hij zijn collega’s toe tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de toezichthouder.

Fonteijn werd in 2005 benoemd tot collegevoorzitter van toezichthouder OPTA, waarna hij zes jaar later voorzitter werd van het Europese samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders (BEREC) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA). Op dat moment werd hij al benoemd tot toekomstig voorzitter van de ACM. 

In mei dit jaar is hij vijf jaar voorzitter van de ACM geweest, ‘een mooi moment om afscheid te nemen’. In zijn toespraak licht hij zijn trots toe: ‘Het is een onafhankelijke, open organisatie met zeer professionele medewerkers. Ik heb daar alles ingelegd wat ik heb.’ Zijn collega’s lichtten op hun beurt toe dat ze de eerste voorzitter van de ACM loven om zijn kritische houding en hem gaan missen. Binnenkort begint de rekrutering van een nieuwe voorzitter.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link