Belgische patiënt wordt co-piloot

Belgische patiënt wordt co-piloot
  • 03 januari 2018

Maggie De Block, de Belgische minister van Volksgezondheid, introduceert het Personal Health Viewer. Dit is een digitaal platform waarin patiënten hun medische dossier kunnen inzien.

Vorig jaar is de digitale omgeving van artsen en apothekers al sterk uitgebreid. Het Personal Health Viewer moet in het eerste kwartaal van 2018 op de markt komen. ‘Het is makkelijk, zorgt voor minder fouten en we moeten af van die berg papieren voorschriften’, vertelde De Block recent in een interview tijdens het Belgische radioprogramma Radio2.

Patiënt aan zet
De Belgische minister is erg enthousiast over de verschuiving die in het voordeel werkt van de patiënt: ‘We gaan eindelijk de patiënt inzage geven in zijn persoonlijke medische dossier.’ De patiënt kan thuis zijn medische gegevens inzien en ook zelf zaken toevoegen die hij belangrijk acht. Om de customer journey compleet te maken, kan de patiënt zelfs beslissen wat welke zorgverstrekker te zien krijgt. ‘Op deze manier wordt de patiënt een beetje co-piloot.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link