Facebook snoert M de mond

Facebook snoert M de mond
  • 9 januari 2018
  • Redactie

Facebook heeft de stekker uit zijn persoonlijke assistent M getrokken. Dat meldt The Verge*. Een woordvoerder van de sociale netwerksite laat weten de opgedane inzichten uit dit testprojecten ‘mee te nemen naar andere AI-projecten bij Facebook’.

Drie jaar terug werd M aangekondigd als hybride assistent die zowel met kunstmatige intelligentie als met mensen werkt. De persoonlijke assistent moest in staat zijn om op een autonome wijze Facebook-gebruikers te helpen, bijvoorbeeld met het doen van aankopen en de bezorging van cadeaus.

Afgelopen zomer nam het door Mark Zuckerberg opgerichte bedrijf nog de Amerikaanse startup Ozlo over, met als hoofddoel om M te verbeteren.

* The Verge

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link