Nederlandse introductie WhatsApp Business

Nederlandse introductie WhatsApp Business
  • 30 januari 2018
  • Redactie

In navolging van de officiële lancering twee weken terug is WhatsApp Business nu ook beschikbaar gemaakt voor bedrijven in de Benelux. Vooralsnog betreft het enkel de Android-versie, de iOS-app volgt later.

Met Whatsapp Business kunnen bedrijven een zakelijk account maken en met hun klanten communiceren via de chatdienst. Bedrijven kunnen onder meer automatische begroetingen instellen, evenals statistieken over hun berichten zien en een profielpagina met openingstijden opzetten.

De zakelijke app is voorlopig gratis te gebruiken, maar uiteindelijk zouden bedrijven moeten betalen voor de dienst. In de komende weken wordt WhatsApp Business naar meer landen uitgerold.
Teleperformance Benelux laat intussen weten 'volledig voorbereid' te zijn op de inzet van WhatsApp Business. CCO Hans Reuver verwacht dat WhatsApp zal uitgroeien 'tot een breed interactieplatform waar steeds meer diensten en services op zullen landen'.

Apple's Business Chat
Ondertussen is ook Apple bezig met een chatdienst waarmee bedrijven contact met klanten kunnen onderhouden. Business Chat is onderdeel van Apple's chatdienst iMessage en zal naar verluidt aankomende lente beschikbaar zijn. 'Met Business Chat is het eenvoudig een gesprek te hebben met een servicevertegenwoordiger, een afspraak te maken of een aankoop te maken met behulp van Apple Pay in de Messages-app. Business Chat deelt de contactinformatie van gebruikers niet met bedrijven en geeft gebruikers de mogelijkheid op ieder gewenst moment te stoppen met chatten.'

Lees ook: KLM krijgt officiële WhatsApp-primeurcomments powered by Disqus