Robots verlichten werk DHL-bezorger

Robots verlichten werk DHL-bezorger
  • 11 januari 2018
  • Redactie

Bezorggigant DHL heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een bezorgrobot: PostBOT. Postbezorgers hoeven niet bang te zijn voor hun baan: DHL laat weten dat de robot enkel wordt ingezet om het zware werk van bezorgers te verlichten.

Postbezorgers verrichten soms fysiek zwaar werk, waardoor de PostBOT een uitkomst kan zijn. ‘De robot is bedoeld als maatje om met je mee te gaan op je rondes, de post te dragen en, belangrijker nog, je handen vrij te houden zodat je gemakkelijker brieven en pakjes kunt rondbrengen’, laat Deutsche Post DHL Group weten. De benen van de bezorger worden uitgerust met sensoren, zodat de twee dicht bij elkaar blijven.

150 kilo
DHL Group kondigde deze maand aan dat het bedrijf klaar is om elektrische PostBOTs te testen in Bad Hersfeld in Duitsland. De machine moet zes postpakketten kunnen dragen tot een totaalgewicht van 150 kilo. ‘Zowel dag als nacht zetten onze bezorgers voortreffelijk maar vermoeiend werk neer’, aldus Jürgen Gerdes van Deutsche Post DHL. ‘We zijn continu bezig nieuwe oplossingen te bedenken om ervoor te zorgen dat onze bezorgers het werk fysiek aankunnen, ook wanneer ze ouder worden.’

Robots werden steeds vaker ingezet voor bezorging: Domino’s introduceerde in 2016 bijvoorbeeld al een zelfrijdende bezorgvoertuig.

comments powered by Disqus