Avaya ontvangt goedkeuring BCR's

Avaya ontvangt goedkeuring BCR's
  • 23 februari 2018
  • Redactie

Telecommunicatiebedrijf Avaya heeft een dubbele certificering ontvangen voor diens Binding Corporate Rules als gegevenscontroleur en -verwerker. Deze zijn goedgekeurd door de autoriteit gegevensbescherming van de Europese Unie.

Door de implementatie van de BCR’s is het telecommunicatiebedrijf klaar voor de Algemene Vordering Gegevensbescherming (GDPR) die in mei ingaat. Avaya’s Global Data Privacy Officer, Koldo Loidi: ‘De goedkeuring van onze BCR toont aan dat er bij Avaya een hoge standaard is als het gaat om het verwerken van persoonlijke gegevens en het handhaven van fundamentele privacy beginselen, zoals databeveiliging, transparantie en de kwaliteit van gegevens.’ Tevens zegt het bedrijf in een persbericht de bescherming van persoonlijke gegevens als prioriteit te stellen.  

Binding Corporate Rules
BCR’s zijn een vervanging voor de veelheid aan Europese modelcontracten die entiteiten (zowel bedrijven als klanten en externen) onderling moeten aangaan als ze gegevens uitwisselen. De BCR’s waarborgen de bescherming van persoonsgegevens van werknemers, klanten, leveranciers en zakenpartners en moeten in overeenstemming zijn met de Europese privacyrichtlijn GDPR. De lokale privacytoezichthouder beslist of de BCR’s voldoen.

Een week geleden kreeg ook Teleperformance goedkeuring door de Franse Data Protectie Autoriteit voor diens BCR’s.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link