SAS profiteert van stijgende interesse in AI

SAS profiteert van stijgende interesse in AI
  • 12 februari 2018
  • Redactie

Analytics-expert SAS realiseerde in 2017 een omzet van $ 3,24 miljard, een groei van 1,25% ten opzichte van het jaar daarvoor. De toegenomen vraag naar oplossingen voor artificial intelligence, machine learning, fraude- en risicobeheer en cloud analytics had een belangrijk aandeel in deze omzetgroei.

‘SAS blijft ook dit jaar volop investeren in nieuwe innovaties als artificial intelligence en machine learning’, vertelt Frank van der Woude, managing director SAS Nederland, naar aanleiding van de positieve resultaten die zijn geboekt in 2017. Aanvullend geeft hij aan de nieuwe interactieve visuele interface van het SAS Platform ervoor zorgt dat klanten nog meer mogelijkheden hebben ‘om op een gebruiksvriendelijke manier waardevolle inzichten uit data te halen’.

Het bedrijf heeft onder meer een IoT-divisie opgezet, waar R&D en marketingexpertise worden gecombineerd. Hierdoor kan SAS zich blijven richten op het leveren van geavanceerde analytics die waarde toevoegen aan de IoT-investeringen van klanten. Daarnaast zijn er plannen voor een Center of Excellence om SAS-klanten te helpen artificial intelligence te begrijpen en toe te passen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link