Best Workplaces van 2018

Best Workplaces van 2018
  • 28 maart 2018
  • Redactie

In diverse categoriëen komen Atlassian, DELA coöperatie, Lean Consultancy Group en House of Performance naar voren als Best Workplaces van Nederland 2018. Uit het onderzoek blijkt ook dat werknemers veel vertrouwen hebben in hun werkgever: met 82% is dit percentage nog nooit zo hoog geweest.

Het jaarlijkse onderzoek van Great Place to Work, waaraan in totaal 145 bedrijven en 55.000 respondenten meewerkten, bestaat enerzijds uit een medewerkersonderzoek en anderzijds uit een evaluatie van het werkgeversbeleid. 

Uitkomsten
De lijst is onderverdeeld in vier categorieën: multinationals (Atlassian), grote organisaties (DELA coöperatie), middelgrote organisaties (Lean Consultancy Group) en kleine ondernemingen (House of Performance). Lean Consultancy Group staat voor het vierde jaar op rij aan de top als beste werkplek.
Volgens de directeur van Great Place to Work, René Brouwer, laten deze uitkomsten zien dat er meer waardering is voor werkgevers die werknemers actief betrekken bij beslissingen. ‘Dat kan alleen als er onderling vertrouwen is: een aspect waar de vier winnaars dit jaar heel goed op scoorden.’ 

Strikte criteria
In totaal behaalden 63 organisaties de shortlist. Brouwer legt eveneens uit dat er strikte criteria gelden voor het behalen van de lijst. ‘Zo zien we ook dit jaar grote verschillen tussen de Best Workplaces en de organisaties die niet voldeden aan de minimale scores.’ Zo beloonden 75% van de werknemers bij de beste werkplekken hun organisatie met een dikke voldoende voor het uitzetten van een toekomstvisie. ‘Bij bedrijven die de lijst niet haalden, vindt slechts 46 procent van de werknemers dat het management een duidelijk beeld heeft van waar de organisatie naartoe gaat en hoe daar te komen.’

Kijk hier voor de uitkomsten van 2017.

comments powered by Disqus