Gemeenteambtenaren vinden voorbereiding AVG gering

Gemeenteambtenaren vinden voorbereiding AVG gering
  • 22 maart 2018
  • Redactie

Ambtenaren vinden de voorbereiding op de AVG van gemeenten nog ondermaats. Gemiddeld geven de werknemers de voorbereidingen een zes, een kwart beoordeelt de ontwikkeling als onvoldoende.

Dit blijkt uit een survey onder gemeenteambtenaren die Gemeente.nu en SC hebben uitgevoerd. Zo verwacht 54 procent van de ondervraagden dat de nieuwe wetgeving ingrijpende gevolgen met zich meeneemt. De gevolgen zijn bovendien nog onduidelijk: 44 procent zegt niet precies te weten welke veranderingen de AVG gaat veroorzaken in persoonlijke werkzaamheden. 

Boetes
Gemeenten zijn op basis van de AVG verplicht een functionaris gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Een derde van de respondenten geeft aan dat dit nog niet is gebeurd. 

Desalniettemin worden bedrijven of gemeenten die nog niet voldoen aan de nieuwe wetgeving, niet direct beboet. In reactie op de geuite zorgen van gemeenten over de handhaving van de AVG stelt NVG Realisatie (het oude KING - Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) dat boetes vooralsnog alleen worden opgelegd wanneer er in de implementatiefase ernstige misstanden voorkomen.
comments powered by Disqus