IBM presenteert Watson Assistent

IBM presenteert Watson Assistent
  • 22 maart 2018
  • Redactie

De Watson Assistent van IBM is ontworpen om door andere bedrijven in eigen apparaten te integreren. Op deze manier kunnen bedrijven de assistent naar eigen wens omvormen.

IBM presenteerde de technologie tijdens het Think-evenement dat jaarlijks in Las Vegas  plaatsheeft. Volgens het technologiebedrijf is Watson Assistent niet louter ontworpen om commando’s op te volgen, maar ook om getraind te worden om voorkeuren te onthouden. Hierdoor kunnen gebruikers hun assistenten trainen met eigen informatie, waar bedrijven volgens het technologiebedrijf behoefte aan hebben. 

Maserati
De spraakassistent wordt momenteel al ingezet op München Airport, waar reizigers de weg worden gewezen middels een robot via het IBM-systeem. Tevens wordt de assistent gebruikt door connected car-expert Harman International, dat naar verluidt de assistent gaat inzetten voor een digitale Maserati-cockpit.

IBM is een van de grootste vijf spelers op AI- en deep learninggebied. Voor een groot deel is het aan deze techreuzen te danken dat het straks normaal is dat we allemaal een persoonlijke butler hebben die automatisch eieren en melk bestelt als die producten op zijn, meent futurist Christian Kromme.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link