Reaal schakelt chatbot in voor serviceboost

Reaal schakelt chatbot in voor serviceboost
  • 19 maart 2018
  • Redactie

Verzekeraar Reaal zet sinds kort een chatbot in op zijn website. Doel hiervan is het serviceniveau naar klanten verder te verhogen. De Nederlandse start-up Embot.ai realiseerde de integratie van de chatbottechnologie met de bestaande livechat-functie.

‘Vanuit Reaal zochten wij naar een geavanceerde chatbot die eenvoudige vragen van onze klanten kan beantwoorden. Hierdoor houden medewerkers van het contactcenter meer tijd over om klanten, met de wat ingewikkeldere vragen, nog beter te helpen’, aldus Constant Moolenaar, director Customer Services bij Vivat (moederbedrijf Reaal, red.). De oplossing van de genoemde start-up springt er volgens hem uit door de ‘intelligente taaltechnologie’. ‘Daardoor kunnen er ook bij verschillende schrijfwijzen snel automatisch juiste antwoorden worden gegenereerd. Daarnaast blinkt Embot uit door het zelflerend vermogen van de technologie, waardoor de chatbot steeds slimmer wordt naarmate het aantal interacties toeneemt. Wij zien hier nog veel toepassingsmogelijkheden voor de nabije toekomst; denk bijvoorbeeld aan een koppeling met voice assistants.’ Aanvullend geeft Moolenaar aan dat deze chatbottechnologie in een later stadium wellicht ook bij de andere Vivat-labels wordt ingezet.
 
Fadoa Schurer, mede-oprichter en CCO van Embot.ai, is trots op het Reaal-project. ‘Er is veel lef voor nodig om als grote financiële instelling gezamenlijk met een start-up de mogelijkheden van een chatbot te verkennen. Dit heeft ons veel vertrouwen gegeven en wij kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking voor de verdere toepassing van onze chatbot.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link