Siri assisteert artsen meer en meer

Siri assisteert artsen meer en meer
  • 26 maart 2018
  • Redactie

Eén op de vijf artsen in Europa maakt inmiddels gebruik van een digitale spraakassistent, blijkt uit actueel onderzoek van DRG Digital. Siri van Apple geniet duidelijk de voorkeur, gevolgd door Alexa van Amazon en Google Assistent.

Voice assistants kunnen artsen onder meer helpen bij het zoeken naar informatie over ziekten en patiënten, maar zijn tevens nuttig voor het opzoeken van richtlijnen voor behandelingen en het raadplegen van agenda’s. Ook worden digitale spraakassistenten ingezet door artsen om zelf handsfree met collega’s te kunnen overleggen. Voordelen van deze hulpmiddelen zijn volgens de onderzoekers onder meer dat er tijd vrijkomt voor interactie met patiënten en dat bezoeken efficiënter worden.

Voor het betreffende onderzoek zijn artsen betrokken uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf hierin aan interesse te hebben in een digitale spraakassistent, 17% heeft dit hulpmiddel al opgenomen in de praktijk en 38% heeft oren naar toekomstig gebruik van Siri, Alexa of Google Assistant.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link