9/10 bedrijven niet klaar voor GDPR

9/10 bedrijven nog niet klaar voor GDPR
  • 26 april 2018
  • Redactie

Slechts 7 procent van de door SAS ondervraagde bedrijven zegt te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Nog niet de helft van de respondenten (46 procent) zegt over een maand klaar te zijn voor de intreding van de verordening.

‘De vraag naar dataprivacy zal niet verdwijnen. Consumenten verlangen van organisaties dat ze op een andere manier met persoonsgegevens omgaan, […] vergelijkbaar met de eisen van de GDPR’, aldus Rein Mertens, senior manager bij analytics-expert SAS. Laatstgenoemd bedrijf voerde mondiaal onderzoek uit waar onlangs 183 bedrijven voor zijn ondervraagd. Uit het onderzoek bleek dat circa 70 procent van de respondenten verwacht dat het vertrouwen van klanten zal toenemen door naleving van de GDPR.

Gematigd positief
Veel van de bedrijven zeggen volgens de onderzoekers te werken aan de naleving van de verordening: 93 procent van de respondenten zegt over een plan te beschikken of te verwachten dit binnenkort te hebben. Tegenover het wereldwijde percentage van 46 in het aantal bedrijven dat denkt de deadline in mei te halen, zijn Europese respondenten beter voorbereid met 53 procent.

comments powered by Disqus