Vrouwen geven positievere hotelbeoordeling

Vrouwen geven positievere hotelbeoordeling
  • 20 april 2018
  • Redactie

Ondanks dat voornamelijk mannen recensies schrijven over accomodaties, geven vrouwen positievere beoordelingen. Uit onderzoek van TrustYou onder circa duizend Amerikaanse consumenten blijkt ook dat klanten vier keer eerder een recensie schrijven wanneer hier expliciet naar wordt gevraagd.

Zodra gasten wordt gevraagd een recensie achter te laten, voldoet 80 procent aan dit verzoek. Tevens is de kans groot dat een recensieverzoek uitdraait op een hoge recensie. 22 procent van de consumenten gaf in het onderzoek aan toch een recensie te schrijven, ook wanneer hier niet om wordt gevraagd.

95 procent van de respondenten gaf hotels louter een positieve beoordeling. Dit heeft een groot effect op hotels: na de prijs maken consumenten hun keuze gebaseerd op goede beoordelingen. 33 procent van de consumenten gaf aan pas over te gaan op het boeken van een overnachting wanneer een hotel vier sterren of meer heeft verdiend.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link