Werkgevers + arbeidsgehandicapten = match

Werkgevers + arbeidsgehandicapten = match
  • 13 april 2018

Ruim 250 arbeidsgehandicapten die zich op het platform maakerwerkvan.nu hebben aangemeld, zijn gekoppeld aan een werkgever. Het platform werd geïnitieerd door Start Foundation, die mensen met een beperking aan een baan wil helpen.

Het platform maakerwerkvan.nu koppelt werkgevers aan arbeidsgehandicapten die zich op de website aanmelden. De organisatie spreekt van een toenemende belangstelling: in twee maanden tijd hebben 450 werkzoekenden zich aangemeld, van wie ruim de helft inmiddels aan het werk is. De website wordt gerund door een team dat louter bestaat uit arbeidsgehandicapten. Deze zoeken kosteloos een werkgever bij een aangemelde werkzoekende.

Warm hart
Directeur van Start Foundation Jos Verhoeven stelt dat er sprake is van koudwatervrees onder arbeidsgehandicapten om zich aan te melden. ‘Wellicht speelt een rol dat deze mensen vaak iets beloofd is wat niet werd waar gemaakt, of dat men bang is dat aan de slag gaan een gevolg kan hebben voor hun uitkeringspositie.’ Het UWV haakt hierop in: ‘Elk initiatief om deze groep aan het werk te helpen, dragen wij een warm hart toe. Wij staan daarom achter deze actie en roepen onze clientèle op om deze kans met beide handen aan te grijpen’, aldus Tof Thissen, landelijk directeur van de organisatie.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link