Behoefte aan opkrikken digitale skills

Behoefte aan opkrikken digitale skills
  • 12 april 2018
  • Redactie

Dertig procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers zegt niet over de juiste digitale kennis en vaardigheden te beschikken om in de toekomst relevant te zijn. Daartegenover is 15 procent van de respondenten bang zijn baan door digitalisering te verliezen, blijkt uit onderzoek van Salesforce. De softwareleverancier hield vandaag zijn World Tour in Amsterdam.

Salesforce ondervroeg voor dit onderzoek circa 1.000 Nederlandse werknemers. De vraag om meer kennis en ervaring met digitale vaardigheden blijkt hieruit hoog te zijn. Nederlandse werknemers kijken voornamelijk naar hun werkgever als het gaat om passende opleidingen en cursussen. Het softwarebedrijf doet de oproep om verantwoordelijkheid te nemen voor continue bijscholing van digitale skills van individuele werknemers. ICT Nederland beaamt deze stelling: ‘Het is van groot belang dat we onze kennis blijven bijspijkeren om internationaal een rol van betekenis te kunnen blijven spelen.’

Kennisverlies
Bijna twintig procent van de ondervraagde werknemers in ons land zegt momenteel over te weinig technische vaardigheden te beschikken om hun huidige functie goed uit te kunnen voeren. Bijna zeventig procent van de respondenten gaf aan over vijf jaar hier te weinig technische vaardigheden voor te hebben. Vijftig procent van de ondervraagde Nederlanders verwacht dus de komende vijf jaar achter te lopen qua technische vaardigheden.

De motivatie voor bijscholing onder werknemers is groot: zeker 66 procent geeft aan op de hoogte te willen blijven van de laatste technologische innovaties om niet overbodig te worden in hun huidige functies.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link