Amazon Alexa vertelt LEGO-verhalen

Amazon Alexa vertelt LEGO-verhalen
  • 07 mei 2018
  • Redactie

Speelgoedfabrikant LEGO heeft een nieuwe interactieve skill toegevoegd aan Amazon Alexa, genaamd LEGO Duplo Stories. De betreffende spraakoplossing leest kinderverhalen voor terwijl de kinderen spelenderwijs hun gang gaan met de welbekende bouwblokjes.

De voice-app ondersteunt ‘het fysieke kinderspel’. Zo zijn er meerdere scenario’s waaruit kan worden gekozen, zoals het betrekken van dieren als konijnen, koeien, katten en honden, en transportmiddelen als vrachtwagens, vliegtuigen, auto’s en treinen. LEGO stelt dat de verhalen zijn bedoeld om vaardigheden van kinderen te ontwikkelen, bijvoorbeeld sociale en cognitieve skills, rollenspellen, kleurherkenning en het identificeren van karakters.

‘Spraak is een zeer krachtige tool voor spel en één van de meest menselijke manieren van interactie. Lang voordat we kunnen typen, lezen of een device bedienen, kunnen we luisteren en spreken’, aldus James Poulter, Head of Emerging Platforms & Partnerships bij de speelgoedfabrikant. Volgens hem is deze Alexa-uitbreiding een directe reactie op de feedback die LEGO van ouders krijgt.

Bron: The Verge

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link