Digitaal verouderd bedrijf schept ontevredenheid

Digitaal verouderd bedrijf schept ontevredenheid
  • 28 juni 2018
  • Redactie

Medewerkers van wie de werkplek digitaal gezien achterhaald is, raken vijf keer sneller geïrriteerd tegenover hun werkgever. Deze werknemers zijn daarbij drie keer zo snel in staat om bij een ander bedrijf te werken, blijkt uit onderzoek van Unisys Corporation.

Op basis van het rapport 'Unisys Digital Workplace Devide' constateert het techbedrijf op basis van de onderzoeksresultaten een digitale kloof op de werkplek. 38 procent van de ondervraagde werknemers bij bedrijven met achterblijvende technologie, ervaren frustraties ten opzichte van hun werkgever. Zeven procent van de respondenten gaf aan bij een digitaal verouderd bedrijf te willen vertrekken vanwege antieke systemen. ‘Het gevolg daarvan is dat meer dan een derde gefrustreerd raakt en veel mensen met één been buiten de deur staan.’ Slechts twee procent van de werknemers bij digitaal vooroplopende bedrijven gaf aan bij een ander bedrijf te willen werken.

Talentbehoud
Volgens Davy van Iersel, commercial sector services director bij Unisys, willen werknemers hun werk overal én eenvoudig kunnen doen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. ‘Het onderzoek laat zien dat een groot aantal bedrijven achterloopt, wat ervoor zorgt dat ze problemen hebben om talent vast te houden en dat gaat weer ten koste van de algehele efficiëntie en productiviteit.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link