Organisaties zwoegen voor klanten met beperking

Organisaties zwoegen voor klanten met beperking
  • 15 juni 2018
  • Redactie

Het ministerie van VWS heeft met VNO-NCW, MKB Nederland en de Alliantie VN-verdrag Handicap een landelijk programma opgesteld om ervoor te zorgen dat bedrijven toegankelijker worden voor mensen met een handicap. MKB Toegankelijk moet brancheorganisaties helpen om actieplannen op te stellen.

De vier organisaties maakten gisteren bekend dat in anderhalf jaar tijd 50.000 ondernemers hun bedrijf toegankelijker moeten hebben gemaakt voor klanten met een beperking.

Samen met gemeenten en ondernemersverenigingen organiseert MKB Nederland pilots om te onderzoeken wat ondernemers moeten aanpakken. Daarnaast wordt middels undercover bezoeken in kaart gebracht hoe ondernemingen voor alle klanten bereikbaar kunnen zijn. Volgens het ministerie van VWS en de Aliantie VN-verdrag hebben kleine aanpassingen al grote impact.

comments powered by Disqus