Overheid lanceert all-in reizigersapp

Overheid lanceert all-in reizigersapp
  • 28 juni 2018
  • Redactie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeert samen met verschillende regio’s € 20 miljoen in pilots waarin de reiziger centraal staat. Met de app MaaS – Mobility as a Service – kan de gebruiker een reis plannen, boeken en betalen.

Het doel van de pilots is volgens de overheid om de steden bereikbaar te houden. Het werken aan duurzame mobiliteit staat hierin voorop, vertelt staatssecretaris Van Veldhoven: ‘Ik vind het belangrijk dat we flexibel zijn: een reiziger moet kunnen variëren tussen auto, ov en fiets. Niet de vorm van reizen, maar de reiziger staat centraal.’

Alles in één
Voor het reisadvies worden de persoonlijke voorkeuren van reizigers ingezet. De app geldt daarnaast ook als toegangsbewijs voor openbaar vervoer. De informatie van alle vervoersmiddelen worden gekoppeld, zodat reizigers tijdens de reis extra informatie ontvangen.

De pilots beginnen volgend jaar in zeven regio’s: Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Limburg, Groningen/Drenthe, Twente en Utrecht/Leidsche Rijn. Het ministerie verklaart dat de proeven op regionaal niveau starten, maar dat een landelijke uitrol snel kan volgen.
comments powered by Disqus