Walmart verwelkomt Chief Customer Officer

Walmart verwelkomt Chief Customer Officer
  • 04 juli 2018
  • Redactie

De Amerikaanse supermarktketen Walmart creëert een nieuwe c-suite rol voor de verdere integratie van zijn e-commerce activiteiten en fysieke vestigingen. Per 1 augustus start Janey Whiteside als Chief Customer Officer, om vanuit die functie ernaar te streven ‘in alles de klant centraal te zetten’.

‘We weten dat wanneer we klanten voorop plaatsen, we winnen’, schreef Walmart eerder al in een actuele blogpost. Whiteside, die jarenlang werkzaam was voor American Express, zal bij de supermarktketen rapporteren aan zowel Marc Lore (ceo van de e-commerce tak van het bedrijf in de Verenigde Staten) en Greg Foran (ceo Walmart U.S.), wat ook het belang van deze functie duidt in de integratie van bedrijfsonderdelen.

De toevoeging van een Chief Customer Officer zou ook te maken hebben met de ambitie van de supermarktketen om de concurrentie met Amazon.com te verstevigen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link