‘Zij helpen zichzelf én hun lotgenoten’

‘Zij helpen zichzelf én hun lotgenoten’
  • 20 July 2018
  • Redactie

In het publiek-private samenwerkingsverband MijnEigenOnderzoek buigen onder meer universiteiten en patiëntenorganisaties als Stichting Mijn Data Onze Gezondheid zich over de vraag hoe patiënten met een chronische ziekte het lot in eigen hand nemen om hun gezondheid te verbeteren.

Voor het onderzoeksproject is 2,6 miljoen euro toegekend. Volgens de initiatiefnemers maakt MijnEigenOnderzoek een persoonlijke benadering mogelijk, wat de levenskwaliteit sneller zou moeten verbeteren. ‘Het mooie van MijnEigenOnderzoek is dat het de vele initiatieven en ervaringen van mensen met chronische aandoeningen benut, waardoor zijzelf én hun lotgenoten helpen’, verklaart Nico van Meeteren, directeur van het bureau van de Topsector LSH.

De geneeswijze zal per patiënt voor het onderzoek worden afgestemd op individuele gezondheid. De behandeling voor mensen met een chronische ziekte zal ook per patiënt worden geanalyseerd, aangezien zijzelf in de gelegenheid zijn om aan te geven wat ze met de behandeling willen bereiken.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link