Bellende bajesklanten in België

Bellende bajesklanten in België
  • 13 augustus 2018
  • Redactie

In de gevangenis van het Belgische Beveren is een pilot waarbij eind vorig jaar enkele gedetineerden vanuit hun cel mochten werken voor een contactcenter, over de hele lijn positief bevonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. ‘We gaan op zoek naar andere opdrachten en klanten om in het najaar uit te breiden, ook naar gevangenissen in Wallonië’, aldus woordvoerder Kathleen Van De Vijver.

Vijf gedetineerden startten eind 2017 met het proefproject in de betreffende gevangenis. Zij voeren markt- of tevredenheidsenquêtes uit voor SoServices. Laatstgenoemd bedrijf werkt met gemaskeerde telefoonnummers, waardoor gedetineerden geen enkele persoonlijke informatie kregen over wie ze aan de lijn hadden. De opgebelde klanten wisten ook niet dat ze vanuit de gevangenis werden gecontacteerd, aldus de krant. Met deze contactcenteractiviteiten verdienen de gedetineerden € 3 per uur.

Drie jaar terug is in de gevangenis van Marche-en-Famenne in Belgisch Luxemburg een soortgelijk project opgestart. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn ervaringen opgedaan met serviceverlenende bajesklanten.

comments powered by Disqus