Snapchat benut spraakherkenningstechnologie

Snapchat benut spraakherkenningstechnologie
  • 6 augustus 2018
  • Redactie

Social media app Snapchat lanceerde onlangs lenzen die op spraakcommando’s kunnen reageren. Middels geanimeerde special effects haakt de nieuwe lenzenserie in op specifieke woorden als ‘hi’, ‘love’, ‘yes’, ‘no’ en ‘wow’.

Het bedrijf bood eerder al lenzen aan die betrekking hebben op audio, maar het is voor het eerst dat Snapchat-lenzen in staat zijn daadwerkelijk woorden te herkennen, te begrijpen en daar vervolgens op in te spelen. Het social media netwerk sluit niet uit dat de nieuwe spraakherkenninglenzen in de nabije toekomst nog worden gecombineerd met zijn andere lenzentechnologie, al zegt het momenteel geen concrete plannen in die richting te hebben.

Lees ook: Snapcare vergt authenticiteit en aandacht

comments powered by Disqus