Univé Stad en Land verandert mee met klantbehoefte

Univé Stad en Land verandert mee met klantbehoefte
  • 23 augustus 2018
  • Redactie

De coöperatieve verzekeraar Univé Stad en Land sluit per 1 september 9 van de 20 winkels in de regio Oost. ‘Het gaat om kantoren waar geen of nauwelijks meer klanten binnenlopen.’ In Elst wordt een nieuwe winkel geopend.

In een toelichting over de sluiting laat directievoorzitter Pieter-Jan Varekamp weten persoonlijke dienstverlening belangrijk te vinden. ‘Maar we zien ook dat klanten steeds meer gebruikmaken van andere communicatiekanalen. Contact met onze klanten verloopt meer en meer via telefoon, app, e-mail en internet. Wij kijken daarom continu naar de locatie en relevantie van onze winkels.’

Klantbehoefte
Om te komen tot een betere spreiding van de winkels in met name Overijssel en Gelderland, worden de kantoren van Univé Stad en Land in Ter Apel, Vollenhove, Ommen, Elburg, Nijverdal en Deventer op korte termijn gesloten. Winschoten blijft geopend op afspraak voor zakelijke klanten en de deuren van de Univé-winkels in Arnhem en Nijmegen sluiten zodra de vestiging in Elst is geopend. ‘We kijken continu hoe we dichtbij onze leden kunnen zijn, mét winkels en online. Dat betekent dat we locaties openen waar op dat moment behoefte aan is. Dat kan door nieuwe winkels te openen, een shop-in-shop of soms een tijdelijke pop-up store. Maar dat betekent ook dat kantoren waar geen of nauwelijks meer klanten binnenlopen sluiten’, aldus Varekamp.

Lees hier het coverartikel van CustomerFirst 02-2018, met daarin een uitgebreid interview met Joost Heideman (ceo van Univé).

comments powered by Disqus