Ziekenhuis laat IC-patiënt naar violen luisteren

Ziekenhuis laat IC-patiënt naar violen luisteren
  • 02 augustus 2018
  • Redactie

Het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft laat patiënten op de IC sinds kort luisteren naar live vioolmuziek. De muziek moet de piepende geluiden van de apparaten overstemmen en de stress van patiënten verminderen.

Naast patiëntgerichtheid, wil het ziekenhuis met het afspelen van de muziek ook inzetten op familiegerichte zorg. ‘Wij willen graag op onze IC de menselijke kant van de zorg benadrukken, en daarvan is dit ook een onderdeel’, aldus initiatiefnemer Hennie van Ooijen.

Employee experience
Het initiatief heeft volgens het ziekenhuis niet alleen invloed op de patiënten. Adviseur arbeidsmarktcommunicatie, Carla Jongenengel, ziet dat ook de employee experience verbetert en de binding met de instelling versterkt. ‘We merken dat het […] voor een gevoel van trots zorgt onder onze bestaande IC-verpleegkundigen.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link