We scrummen wat af

We scrummen wat af
  • 13 augustus 2018
  • Redactie

Scrum Masters zijn zeer populair op dit moment: volgens een analyse van banenplatform Joblift zijn in de afgelopen drie jaar in Nederland 2.638 banen voor deze functie uitgeschreven. Drie jaar geleden waren dat er 650, twee jaar geleden 749, en in de afgelopen twaalf maanden 1.239. ‘De vraag naar Scrum Masters is in een jaar tijd dus met 65% toegenomen.’

Joblift merkt op dat er voor deze functie veelal naar hoogopgeleide sollicitanten wordt gevraagd, aangezien Scrum Masters per definitie een leidinggevende rol hebben. Voor meer dan 98% van de vacatures wordt minstens een hbo-diploma vereist. ‘Opvallend is dat voor slechts 433 van de 2.638 banen een Certified Scrum Master (CSM) of Professional Scrum Master (PSM)-certificaat wordt verlangd.’ Soft-skills zijn eveneens van belang. In vacatures is dit de huidige top 5 van vaardigheden waarnaar wordt gevraagd: proactiviteit, flexibiliteit, passie, gedrevenheid, en resultaatgerichtheid.

Nationaal is de vraag naar Scrum Masters het grootst in Noord-Holland. 812 van de 2.638 vacatures werden daar uitgeschreven, wat neerkomt op meer dan 30%. Zuid-Holland staat op plaats twee, met 478 banen, op de voet gevolgd door Utrecht waar in de afgelopen drie jaar 466 Scrum Master werden gezocht.

comments powered by Disqus