1/5 Werknemers iedere werkdag ongelukkig

1/5 Werknemers iedere werkdag ongelukkig
  • 14 augustus 2018
  • Redactie

Nagenoeg 20% van de recent ondervraagde werknemers zegt (bijna) iedere werkdag ongelukkig te zijn op het werk. 40% van de respondenten wijt dit aan een gebrek aan hulp en steun van hun manager.

Woohoo Inc. onderzocht onlangs hoe het gesteld is met het welzijn van werknemers en ondervroeg hier mondiaal 700 respondenten voor. Zij namen als definitie van een slechte dag: ‘een dag waarop je je echt slecht voelt, ongelukkig bent op het werk en dat je liefst de volgende dag niet meer terug zou gaan’. Bijna 20% van de werknemers ervaart bijna elke dag als een slechte dag. Ruim 60% van de respondenten heeft dit gevoel iedere week.

Oorzaak van het gevolg
Een slechte dag op het werk heeft volgens de studie meerdere oorzaken. De meest genoemde reden is het gebrek aan steun van de manager. Op de tweede en derde plek staan negativiteit van collega’s (39%) en het gebrek aan waardering op het werk (37%). Ook zijn onduidelijkheid over de visie en strategie van de organisatie en een te hoge werkdruk aanleidingen voor ongelukkige werkdagen.

'Mijn slechte dagen zijn een optelsom van kleine dingen. Los van elkaar zijn ze niet zo erg, maar de combinatie van lange, zinloze vergaderingen, onduidelijke taakeisen, chaotische omgeving en langzame IT-systemen zorgen voor torenhoge frustratie’, vertelde één van de respondenten aan de onderzoekers.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link