AI lust neprecensie rauw

AI lust neprecensie rauw
  • 21 september 2018
  • Redactie

Een universiteit in Finland lanceerde onlangs een algoritme waar online neprecensies mee worden opgespoord en verwijderd. De onderzoekers bouwden een softwareprogramma waar levensechte recensies mee worden geplaatst, en verwachten dat de software neprecensies te lijf gaat.

Middels machine learning weet de software van de Finse ‘Aalto-yliopisto’-Universiteit hoe een ‘menselijke’ recensie eruit ziet en weet deze bijna perfect na te bootsen. Zo kunnen zelfs restauranteigenaren het programma gebruiken om neprecensies te laten plaatsen op reviewsites zoals Yelp en Iens om klanten naar hun locatie te lokken met foutieve informatie.
Desalniettemin denken de onderzoekers dat de software er op de lange termijn voor zorgt dat de neprecensies verdwijnen, ‘als je weet hoe de recensies gemaakt worden, kun je ook naar specifieke signalen van fraude kijken’, luidt het idee van de Finnen.

Voor een bedrijf blijft het belang groeien om positieve recensies te vergaren – veel klanten kijken hier immers naar. Hoe die goede reviews dan op een eerlijke manier te verdienen? Will Dongleur tipt de reissector als leermeester te nemen. Lees hier de gastblog.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link