Digitale diensten bank = gamechanger

Digitale diensten bank = gamechanger
  • 11 oktober 2018
  • Redactie

Betere digitale dienstverlening van een andere bank is de grootste drijfveer van klanten om van financiële instelling te wisselen. 53 procent van de Amerikaanse respondenten gaf aan digitale mogelijkheden als grote gamechanger te zien.

Uit onderzoek van het Amerikaanse bureau Resonate blijkt dat potentiële klanten hun keuze baseren op de mate waarin een bank digitale mogelijkheden biedt, gebaseerd op klantdata van 5,6 miljoen mensen die volgens het bureau in de komende 12 maanden van bank gaan wisselen.

Doorslaggevende factoren
De tweede belangrijkste drijfveer van klanten blijkt de impact van het gedrag van een financieel instituut en op klanten en of deze stroken met de eigen persoonlijke normen en waarden. 19 procent van de ondervraagde Amerikanen vindt een betere klantenservice doorslaggevend.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link