Luxemburgse AI-startup vindt weg naar Nederland

Luxemburgse AI-startup vindt weg naar Nederland
  • 1 oktober 2018
  • Redactie

Startup Skeeled, die een tool aanbiedt waarmee het gehele recruitmentproces wordt gedigitaliseerd, komt naar Nederland. De tool moet tijd besparen voor recruiters bij de werving en selectie van kandidaten.

De recruitmenttool screent de profielen van kandidaten die bij de functie passen. Vervolgens krijgen de uitverkorenen een persoonlijkheidstest (Big Five-test) aangeboden en krijgen zij de vraag een video op te nemen van zichzelf.
Het Luxemburgse instrument knapt ook de minder leuke klussen op: het algoritme selecteert middels machine learning de kandidaten die minder goed bij de functie passen en stuurt hen vervolgens een afwijzingsbrief.

Geen primeur in Nederland
Skeeled is niet de eerste organisatie die machine learning inzet in het recruitmentproces. Een jaar geleden kondigde YoungCapital aan de softwaretechniek in te zetten om het proces efficiënter en sneller te laten verlopen. ‘YoungCapital Brain leert het gedrag van onze recruiters en kandidaten te herkennen en doet op basis daarvan voorspellingen. Daarnaast ondersteunt machine learning ons ook in andere businessonderdelen.’

comments powered by Disqus