HEMA in het mandje van Marcel Boekhoorn

HEMA in het mandje van Marcel Boekhoorn
  • 18 October 2018
  • Redactie

De Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn neemt met de eigen investeringsmaatschappij Ramphastos winkelketen HEMA over. ‘Dit is het beste scenario voor HEMA, onze klanten, medewerkers en franchisenemers’, verklaart de positief ingestelde ceo Tjeert Jegen.

Het bedrijf staat sinds 2011 in de etalage, nadat het in 2007 in handen viel van Britse investeerder Lion Capital. Nadat in juni de derde potentiële verkoop flopte, zegt Boekhoorn nu het concern over te willen nemen. Onder een nieuwe eigenaar wil HEMA zich focussen op het investeren in de Nederlandse markt, online groei, internationale groei en financiële stabilisatie.

De miljardair staat er volgens het AD om bekend minder rendabele bedrijven over te nemen, ze winstgevender te maken en vervolgens weer door te verkopen. ‘Marcel Boekhoorn en zijn team hebben in de afgelopen jaren laten zien dat zij betrokken zijn bij hun deelnemingen, ondernemerschap stimuleren en een sterke investeringsvisie hebben’, besluit Jegen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link