Werk-privéscheiding = meer werkgeluk

Werk-privéscheiding = meer werkgeluk
  • 16 oktober 2018
  • Redactie

Flexwerkers die 24/7 bereikbaar zijn voor hun werkgever, blijken het minst gelukkig. Medewerkers die zorgen voor een duidelijke scheiding tussen werk en privé en een 9-5 mentaliteit handhaven, ervaren meer werkgeluk.

Markteffect voerde in opdracht van Tele2 een onderzoek uit onder werknemers en werkgevers naar het kantelpunt onder flexibel werken. Werknemers die een duidelijke scheiding hanteren tussen hun werk- en privéleven becijferen hun werkgeluk met een 7,3, tegenover een gemiddelde van 6,9 van werknemers die dag en nacht beschikbaar zijn voor hun werkgever.

Scheve verhouding
De resultaten laten zien dat driekwart van de werkgevers verwacht dat medewerkers geen harde scheiding hanteren tussen hun werk- en privéleven, terwijl een derde van de werknemers stress zegt te ervaren wanneer zij buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. 12% van de ondervraagde werknemers heeft geen problemen met 24/7 beschikbaarheid. ‘Omdat er zoveel flexibiliteit wordt gevraagd vloeien werk en privé steeds vaker in elkaar over, wat kan leiden tot irritatie en stress. Duidelijke afspraken maken over flexibel werken en tijden van bereikbaarheid, is cruciaal’, benadrukt Tele2-directeur Barry Wissink.

comments powered by Disqus