Emirates maakt Dubai biometrisch walhalla

Emirates maakt Dubai biometrisch walhalla
  • 06 november 2018
  • Redactie

Op thuisbasis Dubai International Airport kunnen Emirates-reizigers gebruikmaken van de nieuwste biometrische technologie. Van inchecken tot het doorlopen van de paspoortcontrole: dankzij gezichts- en irisherkenning hoeven klanten niet meer in rijen te wachten.

Het biometrisch kunnen doorkruisen van het vliegveld is onderdeel van de pilot ‘Smart Tunnel’, dat Emirates onlangs in samenwerking met General Directorate of Residence and Foreign Affairs (GDRFA) heeft gelanceerd. Door de gezichtsherkenning zijn de rijen voor de paspoortcontrole verleden tijd: terwijl reizigers door de tunnel lopen, worden ze gecontroleerd door immigratiediensten.

CX-boost
Volgens de luchtvaartmaatschappij wordt na de pilot biometrische technologie ook geïmplementeerd op andere belangrijke klantcontactpunten, zoals bij de balies, de premiumlounge en de gates. De vermindering van het aantal documentcontroles en de lengte van de rijen moeten zorgen voor een betere klantervaring. Emirates geeft daarnaast aan voor de toekomst de mogelijkheid te zien om extra services te bieden, zoals verlate passagiers te assisteren.

Lufthansa lanceerde in maart al een pilot om reizigers vanuit Los Angeles International Airport biometrisch te laten inchecken.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link