Gartner: benut volledig potentieel met AI

Gartner: benut volledig potentieel met AI
  • 8 november 2018
  • Redactie

Kunstmatige intelligentie gaat werknemers ondersteunen in het volledig benutten van hun potentieel, zegt Gartner. ‘Gebruik de door AI vrijgemaakte tijd om nieuwe dingen te creëren’, adviseerde het onderzoeksbureau onlangs tijdens Gartner Symposium ITxpo.

‘De toekomst ligt niet in een strijd tussen mensen en machines, maar in een synthese van hun capaciteiten’, gaf Helen Poitevin, onderzoeker bij het bureau, te kennen tijdens het genoemde event. Het sleutelwoord voor een gebalanceerde toekomst is volgens haar een continue leercurve. ‘Mensen moeten leren leven met AI-machines. Wanneer bots routinetaken wegnemen, hebben mensen de tijd om meer nieuwe taken uit te voeren, dus zullen ze constant moeten leren.’

Acceptatie als fundering
Vertrouwen en betrokkenheid tussen mens en bot is van groot belang. ‘Mensen moeten machines vertrouwen – dit is de ultieme voorwaarde voor AI-acceptatie en succes. […] De adoptie van bots op de werkplek neemt toe naarmate werknemers steeds comfortabeler worden in het werken met machines en deze meer ondersteunen’, zegt Poitevin. Zij voorspelt een wildgroei van bots, en adviseert organisaties hun toekomst veilig te stellen door te investeren in technologieën én mensen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link