4/5 Nederlanders wantrouwt Smart Home-apparaat

4/5 Nederlanders wantrouwt Smart Home-apparaat
  • 27 december 2018
  • Redactie

Consumenten zijn terughoudend in het gebruik van slimme apparaten: 18 procent van de Nederlanders vertrouwt een voice assistant. Circa de helft van de respondenten is bang dat er een derde persoon meeluistert.

Motivaction ondervroeg onlangs 1.085 Nederlanders over de houding en het gedrag jegens spraakgestuurde apparaten. Praten blijkt voor ongeveer de helft van de consumenten een drempel te zijn. Het onderzoek toont daarnaast aan dat bijna 70% bang is dat persoonlijke gegevens in de verkeerde handen vallen. Driekwart van de ondervraagden is angstig voor een hacker.

Maatregelen
Van de respondenten weet 24 procent welke maatregelen kunnen worden genomen om de privacy bij het gebruik van een slim apparaat te kunnen waarborgen. Met 63 procent verdiepen vooral jonge consumenten zich in de privacyvoorwaarden bij de aanschaf van een slim apparaat. In totaal zou 17 procent van de consumenten een voice assistant in huis willen halen.

 
comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link