9/10 kantoormedewerkers kampt met frustraties

9/10 kantoormedewerkers kampt met frustraties
  • 6 december 2018
  • Redactie

87 procent van de ondervraagde kantoormedewerkers zegt gefrustreerd te zijn over zijn of haar werk. Circa acht op de tien van hen twijfelt hierdoor om van baan te wisselen.

Arlington Research voerde een survey uit in opdracht van Staples onder 7.000 medewerkers in tien Europese landen, waaronder Nederland. De resultaten hiervan brengen aan het licht dat het gras niet groener blijkt te zijn: een derde van de respondenten is na het jobhoppen binnen zes maanden net zo gefrustreerd als bij de vorige werkgever.

Werkvoldoening
Nederlandse medewerkers zoeken in 86% van de gevallen naar voldoening in het werk, tegenover het Europese gemiddelde van 84%. Cary Cooper zegt namens de Universiteit van Manchester dat werkgevers meer aandacht moeten hebben voor het welzijn van de medewerkers. ‘Voor een groeiende arbeidsbevrediging is het belangrijk om beter leiding te gaan geven, voornamelijk door goed gedrag te gaan belonen in plaats van fouten te zoeken. Daarnaast zijn redelijke en flexibele werktijden van belang’, adviseert hij om jobhoppen tegen te gaan.

comments powered by Disqus