63% ceo’s verwacht ontwrichtende gevolgen AI

63% ceo’s verwacht ontwrichtende gevolgen AI
  • 24 January 2019
  • Redactie

Wereldwijd denkt 6 van de 10 ceo’s dat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie meer ontwrichtende gevolgen gaat hebben dan de internetrevolutie. De ondervraagden denken dat zelflerende algoritmes een alles veranderende impact gaan hebben op het bedrijfsleven.

PwC zette voor het 22ste jaarlijkse Global CEO Survey de grootste verwachtingen en valkuilen voor 2019 op een rij, waarvoor het adviesbedrijf circa 1.400 ceo’s voor ondervroeg. Het rapport laat zien dat 85 procent van de leiders denkt dat AI tot 2024 ontwrichtende gevolgen gaat hebben op de manier van zakendoen. Daarentegen zegt 7 op de 10 chief executive officers kunstmatige intelligentie nog niet te hebben geïmplementeerd – vaak veroorzaakt door een tekort aan technisch AI-talent.

Valkuilen voor groei
De respondenten spreken in de survey tevens hun angsten uit over het voortbestaan en de groei van hun bedrijf. Zo zegt zeventig procent bang te zijn dat er op korte termijn een tekort is aan de beschikbaarheid van essentiële vaardigheden van medewerkers. Oorzaak hiervan ligt bij de krapte op de arbeidsmarkt. Bijna dezelfde hoeveelheid ceo’s zegt bang te zijn voor cyberbedreigingen (69%).

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link