Cursus AR-koken

Cursus AR-koken
  • 18 januari 2019
  • Redactie

Geen vette vingers in dure kookboeken die je eens per jaar openslaat. Niet meer hoeven te letten op het eten wat in de oven staat. Whirlpool experimenteert met een slimme oven. Augmented reality moet klanten een handje helpen bij het koken.

De slimme oven heeft een display, die de klant kan gebruiken om recepten uit te kiezen. Het scherm toont de gebruiker hoe het gerecht eruit hoort te zien, welke ingrediënten nodig zijn en laat zien waar in de oven de klant het voedsel moet plaatsen. Zodra alle ingrediënten in de oven zitten, houdt een interne camera het eten in de gaten. De oven zit nog in de voorverwarmfase: panelleden mogen het apparaat uitproberen en geven feedback aan de producent.

Voeding en augmented reality bleek al eerder een goede combinatie. Het bedrijf Hololamp ontwikkelde een gelijknamige AR-beleving, waarmee klanten van tevoren alle gerechten in (zo goed als) real life kunt bekijken.

comments powered by Disqus