Eneco in zee met PGGM en Shell?

Eneco in zee met PGGM en Shell?
  • 15 januari 2019
  • Redactie

Pensioenuitvoerder PGGM en olie- en gasbedrijf Shell willen samen een bod doen op energieleverancier Eneco. Het consortium geeft aan onder de indruk te zijn van ‘Eneco’s bijdrage aan de Nederlandse energietransitie in de vorm van investeringen in duurzaamheid en hernieuwbare energie’.

De geïnteresseerde kopers beschouwen het energiebedrijf als een vanuit Rotterdam opererend platform voor groei met mogelijke investeringen in zowel binnen- als buitenland. Eneco zou deze groei als een aparte organisatie kunnen realiseren, voortbouwend op haar ‘krachtige merk, sterke klantrelaties en betrokken en ervaren medewerkers’.

Verandering
Via haar bestaande activiteiten biedt Shell toegang tot innovatieve start-ups en technologieën op het gebied van digitalisering en mobiliteit, en een aanzienlijk aantal partners en klanten. ‘Dit biedt kansen in de gehele energieketen – van de productie van hernieuwbare energie tot trading en de levering ervan thuis, onderweg en op werk’, verklaart Maarten Wetselaar, Integrated Gas & New Energies Director bij het Nederlandse olie- en gasbedrijf.

Afgelopen zomer kondigde Eneco al aan een verandertraject in te gaan. De energieleverancier zei destijds onder andere chatbotfuncties te willen doorontwikkelen ‘om klanten makkelijker en sneller te kunnen bedienen op het moment dat het hen uitkomt’.

comments powered by Disqus