Swipend recruiten

Swipend recruiten
  • 8 januari 2019
  • Redactie

Gemeenten Rotterdam en Den Haag starten een proef met een applicatie die werkzoekenden en werkgevers moeten koppelen. Middels ‘Hallo-werk’ wil de Sociale Dienst werkgevers triggeren al swipend een match te vinden met werkzoekenden.

Aan de hand van de applicatie willen de plaatselijke overheden hardnekkige bijstandsgerechtigden een handje helpen. Op het profiel van de werkzoekenden plaatst de Sociale Dienst zakelijke persoonsgegevens zoals het arbeidsverleden en behaalde diploma's. Daarnaast is er persoonlijke informatie op het profiel te vinden, zoals hobby’s en interesses. Mocht de werkgever een interessante kandidaat tegenkomen, dan kan deze zonder tussenpersoon contact opnemen met de werkzoekende.

Geen gedoe
Volgens wethouder Rachid Guernaoui in Den Haag zijn er op het moment circa 1.000 Hagenaars die een uitkering krijgen en te vinden zijn op de dating-app. Over de resultaten van de pilot vertelt Guernaoui dat werkgevers heel enthousiast zijn. 'Een bedrijf kan gewoon rechtstreeks met iemand bellen of mailen. Er is geen gedoe meer ertussen.' De applicatie wordt op 14 januari officieel geïntroduceerd.

comments powered by Disqus