20% last van slechte werk-privébalans

20% last van slechte werk-privébalans
  • 28 februari 2019
  • Redactie

Veel werknemers blijken te worstelen met negatieve invloeden van werk op het privéleven: 7 op de 10 ondervraagde werknemers zegt hier last van te hebben. Vrouwen vinden deze balans moeilijker (44%) dan mannelijke respondenten (28%).

De slechte balans tussen werk en privé heeft drie grote oorzaken. Onderzoekers stelden vast dat een grote werklast (21%) de grootste oorzaak is van de negatieve gevolgen van het werkende leven, gevolgd door een negatieve werkomgeving (8%) en het beantwoorden van telefonische oproepen en e-mails buiten werktijd (6%). Dit uit zich onder meer in stress en spanning, slapeloosheid en gediagnostiseerde mentale en fysieke problemen.

Variabelen
Webshop Viking toont middels de studie aan aan dat er een verschil is tussen jongere en oudere respondenten: vier op de tien ondervraagde 50-plussers heeft problemen met het onderhouden van een werk-privebalans, terwijl 80% van de millennials zegt dat werk een negatieve invloed heeft op het privéleven. De onderzoekers schuiven dit toe aan het feit dat het grootste deel van de ondervraagde 45-plussers nooit de grens tussen werk en privé heeft opgeschoven, terwijl millennials dat sneller doen uit angst voor hun baan.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link