BeterDichtbij investeert in patiëntkennis

BeterDichtbij investeert in patiëntkennis
  • 21 februari 2019
  • Redactie

KNMP, branchevereniging voor apothekers, gaat samenwerken met BeterDichtbij om patiënten te voorzien van extra kennis over medicijnen. De patiënt kan nu op de BeterDichtbij-app aanvullende informatie opvragen over de medicatie.

Apotheek.nl, een website van KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie) gaat samenwerken met de oprichters van BeterDichtbij. In de patiëntcommunicatie-app komt volgens de initiatiefnemers in circa 8% van de teksten een medicijnnaam voor. De samenwerking met het apothekersplatform heeft als doel patiënten betrouwbare informatie aan te reiken.

Laagdrempelig kennisdelen
Het patiëntbelang van deze extensie zit ‘m volgens Nike Everaars (coördinator van Apotheek.nl) in de toegankelijkheid van de betrouwbare informatie. ‘Door de samenwerking met BeterDichtbij komen patiënten en zorgverleners in de app direct uit bij betrouwbare en begrijpelijke medicijninformatie op Apotheek.nl.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link