HR in VS verwelkomt kunstmatige intelligentie

HR in VS verwelkomt kunstmatige intelligentie
  • 21 februari 2019
  • Redactie

De helft van de ondervraagde Amerikaanse werkgevers en HR-professionals benut kunstmatige intelligentie in het werving- en selectieproces. 31% zet data-analyse in voor het maken van beslissingen op het gebied van ‘employee management’.

Amerikaans advocatenkantoor Littler ondervroeg voor de Annual Employer Survey circa duizend HR-professionals en werkgevers. Uit de enquête blijkt dat een kwart van de respondenten AI gebruikt om werkgeluk van werknemers te analyseren. 22% zet slimme algoritmes in om taken te automatiseren.

Werven & binden
Organisaties moeten nog steeds energie steken in het binden van kandidaten en streven naar een prettige werkomgeving voor werknemers, stelt Armen Berjikly (AI-manager bij Ultimate Software) tegenover nieuwsmedium CMS Wire. Persoonlijke aandacht voor kandidaten is eveneens van belang. ‘Voor de organisatie bieden alternatieve sollicitatiegesprekken zoals groepsopdrachten een manier om te testen op zowel harde als zachte vaardigheden, terwijl de kandidaat wordt blootgesteld aan meer typische werkervaringen’, besluit hij.

comments powered by Disqus