CNV op de proppen met werkgelukbrengers

CNV op de proppen met werkgelukbrengers
  • 19 maart 2019
  • Redactie

Vakbond CNV wil voor het nieuwe cao-seizoen strijden voor meer werkgeluk en komt met zogeheten werkgelukbrengers. Secundaire voorwaarden als onbeperkt verlof en budget voor mantelzorg moeten ervoor zorgen dat organisaties meer worden ingericht op een goede employee experience.

In een interview met De Volkskrant geeft CNV-bestuurder Ike Wiersinga aan dat werkgeluk de komende tijd prominent aandacht krijgt. Uit gesprekken met medewerkers van ING blijkt volgens de bestuurder dat medewerkers behoefte hebben aan meer controle over hun werk-privé indeling. ‘Tijd voor zorg, voor ontwikkeling en simpelweg vrije tijd werd heel hoog gewaardeerd, bijna hoger dan salaris.’ Dit belang bleek ook al uit eerder onderzoek.

Vooruitstrevend ING
CNV heeft deze aanpassingen recent doorgevoerd in de nieuwe cao van de ING, waarmee de bank een bijdrage wil leveren aan de purpose en het welzijn van haar medewerkers. Cao’s van bedrijven als Unilever, Shell, KLM en Achmea gaan waarschijnlijk in navolging van ING op de schop. Over de voorbeeldfunctie van de ING-cao’s licht Wieringa toe: ‘Deeltijdwerk begon in de financiële dienstverlening. Dat is nu in de meeste sectoren normaal.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link